Dag 40. Avonturier. - Reisverslag uit Sint-Eustatius, Bonaire van Esmee Griend - WaarBenJij.nu Dag 40. Avonturier. - Reisverslag uit Sint-Eustatius, Bonaire van Esmee Griend - WaarBenJij.nu

Dag 40. Avonturier.

Door: Esmee

Blijf op de hoogte en volg Esmee

16 Oktober 2015 | Bonaire, Sint-Eustatius

De vrijdag is weer aan gebroken en in de ochtendgloren ben ik op mijn gemakje naar Jessica gelopen omdat we een nest moesten verplaatsten. Het was het nest van de schildpad die ik en Mirjam hadden gezien, het lag op een plek waar de zee het makkelijk zou kunnen weg spoelen. We hadden eerst een nieuw nest gegraven op een veilige plek, daarna hebben we het nest zelf opgegraven en eitje voor eitje voorzichtig zomder te draaien in een emmer gedaan en naar het nieuwe nest gedragen. Dan moesten ze weer eitje voor eitje in het nieuwe nest terug leggen. Het waren 153 eitjes in totaal. Op de terug weg vlug een nieuw nest opgeschreven en toen hop naar het kantoor. Hier ging ik alle data weer invoeren en vervolgens met mijn eigen project verder. In de middag wilde de mensen van Naturalis naar de grotten snorkelen voor vleermuizen, het was redelijk rustig aan de atlantische kant en zou geen probleem moeten zijn. Bian bleef op de boot en Sarah, Mickey, ik en de Naturalis mensen gingen op weg naar de grotten. Door de golfslag werden we allemaal een beetje tegen de rotsen geslagen, maar niet zodanig erg dat we gewoon verder konden. Als semi rots beklimmers gingen over de rotsten langs de stijle wand naar de grotten toe, het was echt super awesome! Helaas geen vleermuizen gezien maar wel een krab die aan het vervellen was. Die voelen heel zacht aan zeg als ze net hun velletje verloren zijn. Op een gegeven moment floot Bian dat we terug moesten gaan en zo klauterde we weer terug, hups het water in en terug op de boot. Even koppen tellen, jep we waren er allemaal, zo vertrokken we weer naar de haven. Alle spullen van boort en terug naar het kantoor. Daar weer alles opruimen en de mensen van Naturalis bedanken en dag zeggen. Zo nu weekend, de rest gaat allemaal uit en ik heb turtle patrol, misschien weer geluk vanavond? Wie weet. Aankomende zondag(maandag voor jullie) lezen jullie het weekend verslag. Kussssssss

• 16 Oktober 2015 - 22:58

Marco En Dees:

Hoi
    Even een hallo uit putten.
    Het moet wel geweldig zijn om zo met truttels bezig te zijn

• 17 Oktober 2015 - 02:59

Marja:

Zo zo je word al een hele indiana jones op deze manier... rotsen beklimmen...in donkere grotten speuren...hier gaat alles zn gangetje... gebiet van je weekend...tot maandag xxxx

• 17 Oktober 2015 - 08:09

Elma:

Hi lieverd. Secuur werkje, proberen de eitjes niet te draaien. Je fotos in de app waren schattig. En een krab aaien doemje ook niet elke dag. Hoop dat je vannacht weer succes hebt. Dikke kus van ons. En een poot van de hondjes, virgil en pietie.

• 17 Oktober 2015 - 08:57

Tante Lia :

hallo wat veel eitjes zeg, vond de foto's via de app zo schattig die baby turtles echt leuk.
    Heel fijn weekend hoor.