Dag 130 en 131. Superhike en Afscheid.
Door: Esmee
Blijf op de hoogte en volg Esmee
16 Januari 2016 | Bonaire, Sint-Eustatius
Fris en fruitig ging ik naar mij paps en mams in de ochtend, want vandaag gingen we naar de Botanische tuin lopen via de Quill. Na een lekker goed stevig ontbijtje hebben we onze schoenen aangetrokken en zijn we eerst naar de Quill gelopen, hier zijn we tot het bankje gelopen en in plaats van naar boven zijn we rechtdoor gegaan. Dit was een hele mooie wandeling, met weer een andere indeling van natuur, mooie viewpoints en smalle paadjes. De wandeling was wel heel lang, maar het was prima te doen en rond een uur of 12 waren we in de tuin gekomen. In de tuin hebben we even uit gerust en daarna heb ik mama rond geleid en zijn we bij de look out garden hebben we even gezeten en voor walvissen gezocht in het water, maar helaas niks. We zijn daarna via de weg weer naar huis gelopen. Thuis heb ik heel even wat gedronken en gezeten en ben daarna naar beneden gelopen om met de Junior Rangers 1 voor de laatste keer mee te doen. We gingen dit keer naar de Berkel plantage, deze heeft een klein museum erbij, waar de man van het museum alle spullen van zijn voorouders had opgeslagen. Na dat ze alles hadden gezien racete ze naar de schommel waar ze de laatste minuten hebben gespendeerd. De English Quarter was de laatste stop en daarna heeft Clair me thuis af gezet. Ik heb me toen even omgekleed en ben toen weer naar paps en mams gelopen. Een rustig avondje gehouden en we waren allemaal wel erg moe.
Donderdag,
Mijn aller laatste dag in Statia (boehoe), ik heb eerst mijn tas ingepakt en daarna ben ik weer naar papa en mama gegaan. Hier heb ik ontbeten en ben ik een goodbye cake gaan bakken. Terwijl de cake in de oven stond hebben we kaartspelletjes gedaan en toen de cake klaar was heb ik hem met choco glazuur bestreken. Tutti kwam mij vervolgens na de lunch halen met de cake. Bij het kantoor smikkelde iedereen er heerlijk van en hij was voor een kwart over. Om 14:30 heb ik iedereen dag gezegd en samen met Claire en de Junior Rangers 2 naar de Botanische tuin voor walvissen te spotten en opnieuw helaas niks gezien. Claire heeft me daarna bij Scubaqua afgezet waar papa en mama waren en ook hier heb ik afscheid genomen van een geweldige groep mensen. Boven bij het appartement hebben we nog even gedoucht en op gefrist en daarna zijn we naar Oceanview gelopen. We kregen halverwege nog een lift van Alain zijn vrouw. Het eten bij Oceanview was heerlijk en ik heb ook Rene de eigenaar gedag gezegd en toen was het wel bed tijd.
16 Januari 2016 - 16:02
Marja:
Terwijl ik dit lees vind ik het een soort flessepost uit het verleden want vandaag hebben we je met je paps en mams van schiphol opgehaalx...meid meid heerlijk bruin en blond... je leek wel een californian beach babe... gelukkug allemaal weer veilig thuis xxxxxx -
16 Januari 2016 - 20:53
Tante Lia:
Ik ben het helemaal met tante Marja eens wat zag je er goed uit , we waren blij je weer op Schiphol door de deur te zien komen.
Tot snel xxxxx